Hotdog met zuurkool en uien relish
Description
Recept van Marco van Houten
Ingredients
4 hotdog broodjes
250 gram Zuurkool
2 Uien
1 Teentje Knoflook
70 Gram Tomatenpuree
1 Eetlepel Suiker
50 Milliliter Rode Wijnazijn
50 Milliliter Water
Gladde Mosterd
Heinz Ketchup
Gebakken Uitjes
Instructions
Steek de BBQ aan en zorg voor een hete zone van ongeveer 200 graden.
We beginnen met de tomaten relish.
Pel en snijd de uien in halve ringen en snij de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie en bak de uien glazig in een gietijzeren pan. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en bak dit een aantal minuten mee, de tomatenpuree moet ontzuren.
Voeg nu de suiker, azijn en het water toe en laat de relish even indampen. Breng op smaak met de peper en zout.
Bereiding:
Grill de broodjes kort op het rooster van je BBQ.
Kerf met een klein scherp mesje de bockworsten iets in en grill ze een aantal minuten bruin op de hete BBQ.
Leg op de ene helft van het broodje de zuurkool en op de andere helft de tomaten relish. Nu kan de bockworst ertussen en klap het broodje dicht.
Spuit nu de mosterd en ketchup in strepen erop en strooi er als laatste nog de gebakken uien erover.
Eet smakelijk!
Aanbieding
Â