Hongaarse Goulash

Goulash-stoofpot
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Goulash-stoofpot

Hongaarse Goulash

  • Author: jan aalvink

Description

Hongaarse Goulash maken is echt makkelijk, dit geldt voor alle stoofschotels. Je doet wat voorbereidend werk, zet de pan op het vuur en dan hoef je 3 uur lang niks te doen.


Ingredients

Scale

Ingrediënten voor 4 personen

  • 700 gr runderlappen
  • 2 uien
  • 2 rode paprika’s
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1,5 el bloem
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl karwijzaad
  • 2 blaadjes laurier
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructions

  1. Bestrooi de runderlappen met peper en zout en snijd ze in blokjes en bestuif ze met de bloem. Zorg dat het vlees rondom bedekt is.
  2. Pel en snipper de ui en fruit deze aan in een grote stoofpan met wat olijfolie.
  3. Snijd de rode paprika in blokjes en doe deze bij de uien.
  4. Voeg nu de tomatenpuree, het paprikapoeder en het karwijzaad bij de uien en bak dit kort mee. Door verhitting ontzuur je de tomatenpuree en wordt de smaak van de specerijen sterker.
  5. Verdeel de paprika en uien naar de zijkant van je pan.
  6. Voeg het vlees toe en bak het rondom aan, totdat het iets bruin kleurt.
  7. Voeg eventueel nog een scheutje extra olie toe.
  8. Voeg nu de bouillon en de laurier toe. Roer het even door elkaar en doe de deksel op de pan.
  9. Laat de goulash minimaal 2 uur stoven, het liefst 3 op een zacht vuur. Kijk tussentijds even of het niet aankoekt en roer het desnoods nog even door elkaar.
  10. Wordt de saus te droog, voeg dan een scheutje water toe.
  11. Breng de goulash op smaak met wat peper en zout en serveer met rijst of piepers.

Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 3928 reviews.