Hoe bewaar ik Biltong en Jerkey

Biltong en Beef Jekery zijn bederfelijke producten en je moet echt aandacht besteden aan het bewaren er van. Schimmelvorming en bederf is iets dat je bij vlees altijd moet voorkomen! Lees daarom goed onze bewaartips. 

Biltong en Jerkey zijn een gezouten en gedroogd product maar het is nog steeds een vleesproduct en moet ook zo behandeld worden.

Een paar basis bewaar adviezen:

  • Bewaar het op een droge en koele plaats, bijvoorbeeld in de koelkast.
  • Bewaar het product niet in direct zonlicht en/of in een warme omgeving.
  • Bewaar het in een papieren zak, want dan kan het vlees ‘ademen’. Gebruik geen plastic zak, dan wordt de zuurstof in de zak niet ververst en bederft het vlees zeer snel. Uitzondering is bewaren in vacuum in een daarvoor geschikte zak of in een diepvries plasticzak als je het invriest.
  • Laat de biltong af en toe “luchten” als je de stukjes in de papierenzak bewaart.
  • Hele stukken biltong of Jerkey kun je wat langer bewaren in een papierenzak of opgehangen in een droge goed geventileerde ruimte.


Consumptie advies:

  • Vers klein gesneden biltong of Jerkey kun je het best direct consumeren, of bewaren voor een paar dagen in een papierenzak.
  • Bewaar biltong of jerkey niet langer dan 3 dagen in een papierenzak, vooral als het wat vochtiger is, dan is er namelijk een grote kans op schimmelvorming.
  • Wil je Biltong of Beefv Jerkey langer bewaren? Dan is invriezen in een plastic zak (het liefst vacuüm) de beste optie. Na het ontdooien bewaar je het product in een papieren zak en eet je het binnen 2 dagen op.
  • Hoge luchtvochtigheid versnelt het proces van schimmelvorming/bederf, en laat dat nou net vaak voorkomen in Nederland. Let daar dus goed op.
  • Bevroren Biltong of Beef jerkey is 3 maanden houdbaar in de vriezer.