
Hachee van paardenvlees
- Category: bbq
- Cuisine: French
Ingredients
- 1 kg paardenvlees (stooflappen),
- 2 kg uien,
- 50 g bloem,
- 60 g boter,
- 3 dl rode wijn,
- bouillon (groente- of runder-) zoveel als nodig is,
- 2 tl fijngehakte verse oregano (of 1 tl gedroogde),
- 2 tl fijngehakte verse tijm (of 1 tl gedroogde),
- 1 blik tomatenblokjes,
- versgemalen (zwarte)
- peper,
- zout,
- eventueel tomatenpuree
Instructions
- Snijd het vlees in niet te kleine dobbelstenen en bestrooi het naar smaak met peper en zout.
- Snijd de uien in flinke stukken.
- Verhit de boter en fruit hierin de uien. Voeg het vlees toe en bak het vlees-uienmengsel al roerend tot het aan alle kanten goudbruin is. Strooi de bloem erover en bak nog even, zodat de bloem goed opgenomen wordt.
- Voeg de tomatenblokjes toe – als het tomatensap dik is kan het erbij, neem anders 2 eetlepels tomatenpuree – en de wijn. Aanvullen met bouillon tot het vlees net onder staat. Deksel op de pan doen en het vlees minimaal 3 uren laten sudderen, totdat het lekker mals en zacht is.