Griekse Souvlaki

griekse-souvlaki

Afbeeldingsresultaat voor souvlaki

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Griekse Souvlaki

  • Author: Jan Aalvink
  • Category: bbq
  • Cuisine: grieks

Description

griekse spies


Ingredients

Scale
  • 600 gr varkenshaas
  • Satéstokjes
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels oregano
  • 2 eetlepels tijmblaadjes
  • Zout en peper
  • 5 laurierblaadjes

Instructions

  1. Snijd het vlees in stukjes van ongeveer 4 cm. Klop voor de marinade de olie, het citroensap, het uitgeperste teentje knoflook, de oregano en de tijmblaadjes door elkaar. Breng de marinade op smaak met peper en zout.
  2. Marineer het vlees zo’n 2 uur in de marinade. Breek de laurierblaadjes door de helft en rijg de stukjes vlees aan satéstokjes met een laurierblad ertussen. Grill de souvlaki op de BBQ tot het vlees gaar is. Bedruip de stokjes tijdens het grillen met de marinade. De laurierblaadjes zijn niet bedoeld om op te eten, maar om het vlees smaak te geven.

 

Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4036 reviews.