Gevulde BINNENSTEBUITEN Picanha

gevulde picanha
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gevulde BINNENSTEBUITEN Picanha

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Recept van Marco van Houten

@marcovh_bbq


Ingredients

Scale

1 Picanha

1 Bakje Ricotta

50 Gram salami

1 Rode Paprika

No Rubbish, The Naked Gun Powder

Slagerstouw

Dikke satéprikker of een vleesnaald

Handje rookhout


Instructions

Grill de Paprika zwart, dit kan op de BBQ, onder de grill op boven een gaspit. Als hij zwart is stop hem in een ziplock zak voor 10 minuten, daarna kan je hem makkelijk ontvellen. Snij het meeste vet van de Picanha, ik weet dat dit zonde is, maar door het vullen gaat hij sappig blijven. We gaan beginnen met het binnenstebuiten keren van de Picanha, dit is wel even een lastig klusje. Snij met een zeer scherp mes van voor naar bijna achter in je Picanha, stop ongeveer 2,5 cm voor het einde. Snij dan naar de andere kant, zodat er een holte is in het midden van je Picanha. Hou ongeveer 2,5 cm aan alle kanten aan, dus snij hem niet door. Nu open je het gat en ga je de Picanha via de achterkant naar binnen drukken en zo na voorzichtig duwen en trekken trek je de Picanha binnenstebuiten.

Smeer nu de binnenkant in met de Ricotta en vul hem met de salami en de geroosterde paprika. Maak een inkeping in de satéprikker en bind hierom heen het trouw, zodat die vast zit, of gebruik je vleesnaald. nu kan je het open gedeelde van de gevulde Picanha dicht naaien, zorg dat die goed dicht zit. Rub de Picanha met de Naked Gun Powder.

Grillen: Steek de BBQ aan en maak hem gereed voor indirect. Laat de temperatuur naar de 120 graden gaan. Als de BBQ op temperatuur is gooi je een handje rookhout tussen de kolen. Leg de gevulde Picanha op het rooster en steek de kerntemperatuur meter in het vlees.

Sluit de deksel en hou de temperatuur in de gaten.

Als de kern 45 graden is, mag hij van de BBQ in de aluminiumfolie, laat de temperatuur van de BBQ oplopen naar 250 graden, Dit mag in de directe stand van de BBQ. Grill de Picanha nu af tot de kern 54 graden is. Laat hem nog even rusten onder aluminiumfolie.

Snij de Picanha in mooie plakken. Eet smakelijk!


Geef een reactie

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5053 reviews.