Geroosterd Aziatisch buikspek

pritong Baboy
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
pritong Baboy

Geroosterd Buikspek uit AZIE.

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Jan Aalvink
  • Category: bbq
  • Cuisine: azie

Description

Uit de Chinese Keuken


Ingredients

Scale
  • ca. 400 gram buikspek aan 1 stuk (eventueel met zwoerd)
  • ca. 1/2 tl 5-spice poeder
  • 2 flinke tenen knoflook, geperst
  • zwarte peper
  • zout

Instructions

  1. Oven of bbq voorverwarmen op 275C.
  2. Buikspek insnijden als speklapjes, maar niet helemaal door!
  3. Inwrijven 5-spice, knoflook en ruim peper en zout. Liefst een tijdje in laten trekken.
  4. Als de oven heet genoeg is buikspek er in en oven lager zetten, 200C.
  5. Vlees roosteren tot krokant en bruin, eventueel een keertje omdraaien.
  6. Als het buikspek klaar is, na ca. 1 uur, vlees even laten rusten en dan in dunne plakjes snijden.

/geroosterd-buikspek-uit-azie/

Geef een reactie

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4975 reviews.