Gegrilde Ribeye met Mayonaise en Rucola in Balsamico Vinaigrette.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gegrilde Ribeye met Mayonaise en Rucola in Balsamico Vinaigrette.

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 35
  • Total Time: 55m
  • Category: bbq
  • Method: BBQ
  • Cuisine: Nederlands

Description

Heb je ooit nagedacht over het bereiden van rundvlees in mayonaise? Als dit nieuw voor je is, zou je het zeker moeten proberen. Dit recept creëert een unieke smaakbeleving door het vlees te bedekken met een laagje mayonaise, waarna het op de grill wordt bereid. Hierdoor verdampt het overtollige vocht, wat resulteert in een dun laagje vet en eiwitten op het vlees. Deze combinatie zorgt voor een heerlijke Maillard-reactie. Gecombineerd met een vinaigrette op basis van balsamicoazijn, zal dit gerecht je gasten zeker verrassen.


Ingredients

Scale
  • 1 kg ribeye
  • 3 el mayonaise
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 el honing
  • 8 el olijfolie
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el water
  • Zakje rucola
  • ½ citroen
  • Zeezout

Instructions

Voorbereiding:

  1. Smeer de ribeye in met een gelijkmatige laag mayonaise en bestrooi met peper en zout. Laat het vlees een tijdje rusten om op kamertemperatuur te komen
  2. Meng de honing, water en balsamicoazijn in een kom. Voeg langzaam de olijfolie toe terwijl je goed roert, totdat de vinaigrette een gebonden consistentie heeft. Breng op smaak met peper en zout, en voeg het sap van een halve citroen toe.
  3. Voeg de rucola toe aan de vinaigrette en meng alles goed door elkaar.

Bereiding:

  1. Verhit de barbecue en laat de temperatuur oplopen tot 250 graden Celsius.
  2. Je hebt nu de keuze om een gietijzeren rooster te gebruiken of direct op het rooster te grillen. Mijn voorkeur gaat uit naar het gietijzer.
  3. Grill de ribeye aan beide zijden totdat het vlees een kerntemperatuur van ongeveer 52 graden Celsius bereikt.
  4. Haal de ribeye van de grill en dek af met aluminiumfolie. Laat het vlees 5-10 minuten rusten.
  5. Snijd de ribeye in dunne plakken en bestrooi met een vleugje grof zeezout en versgemalen peper.
  6. Laat de rucola even uitlekken en schik deze netjes over het gesneden vlees. Serveer eventueel met verse frietjes. Smakelijk eten!

Notes

Bij dit recept nodig:

Aanbieding!

BBQ American style

Ribeye

Oorspronkelijke prijs was: €27,99.Huidige prijs is: €26,99.

 

Geef een reactie

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5053 reviews.