Fully loaded patato
Description
Een smakelijk en makkelijk bijgerecht. Dit is altijd een succes voor bij een heerlijke steak!
Ingredients
- 4 grote iets kruimelige aardappels
- Olijfolie
- 5 paprika’s een mix van diverse kleuren
- 1 rode peper
- 200 gram zuivelspread naturel
- 1 eetlepel terre exotique trappeur
- 125 gram spekblokjes
- Bieslook
- Peper en zout
Benodigdheden
- Aluminium folie
- Skillet
- Kerntemperatuurmeter
Instructions
Voorbereiding voor de Loaded potato:
- Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie en besprenkel dit met olijfolie en peper en zout.
- Pak nu elke aardappel in met de aluminiumfolie.
- Snij de paprika’s en rode peper in stukjes en zet deze aan de kant.
Bereiding voor de Loaded Potato:
- Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 150 graden.
- Leg de ingepakte aardappels op het rooster en sluit de deksel. Laat de aardappels liggen voor ongeveer 1 uur. Meet daarna de kern van de aardappel. Als deze +/- 100 graden is mogen ze van de BBQ af.
- Bouw je BBQ om tot directe hitte en zet je skillet op de BBQ.
- Als de skillet goed heet is bak je de ontbijtspek uit. Daarna in het vet van het spek bak je de paprika’s en rode peper glazig.
- Pak de aardappels ondertussen uit en leg deze in zijn geheel op het rooster en grill ze kort zodat de korst lekker knapperig wordt.
- Haal de Paprika en de aardappels van de BBQ af en zet ze aan de kant.
- Meng 1 eetlepel terre exotique trappeur met de zuivelspread.
Nu gaan we de aardappels vullen
- Snij de aardappel tot 3 kwart voorzichtig open.
- Vul deze nu met het paprika, rode peper mengsel
- Gooi er een dikke klodder zuivelspread op
- Verdeel de spekblokjes over de aardappelen
- Knip de verse bieslook over de Loaded Potato
Eet smakelijk!