
Fool proof Brisket
Description
Aan de hand van het Basisrecept Brisket die op www.aalvink.nl te vinden is heeft Dani een prachtige brisket weten klaar te stomen! 😎🙏🏽🥩
https://aalvink.nl/basisrecept-brisket-op-de-bbq/
Ingredients
Ingredienten voor de dry-rub:
- Paprikapoeder
- Knoflookpoeder
- Uienpoeder
- Basterdsuiker Z
- out & Peper
Voor de mopping-sauce:
- 200 ml runderbouillon
- Apelciderazijn(1 el)
- Ketjap (1 el)
- Sojasaus (2 el)
- (hete) honing (naar smaak)
- Worchestershire sauce (2 el)
- Mosterd (2 el)
Instructions
- Trim overtollige stukken vet van je brisket af, en wrijf deze goed in met je dry-rub!
- Vervolgens laat je deze garen op een temperatuur van 110 – 120 graden, en na ongeveer 45-60 minuten begin je met om het uur wat van je mopping sauce aan te brengen met een kwast. 🖌️
- Als je brisket een kerntemperatuur heeft van 65 graden, pak je deze in in aluminiumfolie, doe je een royale hoeveelheid van je mopping-sauce er nog overheen en vouw je de folie dicht.
- 👉 Nog geen Prime Rib in huis? Bestel hem hier vers bij Aalvink.nl!
- Doe deze terug op de barbecue en laat hem rustig doorgaren tot een kerntemperatuur van 95 graden.
- Laat hem nog heel even kort rusten en snij hem daarna aan 🔪😋
Deze hebben wij geserveerd op mooie, dikke getoaste plakken Brioche brood, met een royale lading Twentse Zaligheid, mosterd en gebakken uitjes.
Absolute aanrader, en laat het ons weten als je hem ook eens gaat maken!!
Volg ons op alle kanalen om meer van dit soort effectieve recepten te zien!
Notes
Bij dit recept nodig:
BBQ American style