Entrecote van het spit

entrecote spit

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Entrecote van het spit

  • Author: jan aalvink
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 45
  • Total Time: 55 minutes
  • Method: bbq

Description

Recept van Marco van houten

@marcobbq.nl


Ingredients

Scale
  • 1 dikke entrecote
  • 2 takjes rozemarijn, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
    Benodigdheden
  • aluminiumfolie
  • eventueel een spit
  • blokje rookhout
  • Bindtouw

Instructions

Voorbereiding:

  1. Snij het vet van de entrecote in, zorg hierbij dat je het vlees niet raak.
  2. Bind het bindtouw om de dunne zijde van het vlees en trek het aan. Je krijg nu een ronde entrecote. Dit zorgt voor een betere en gelijkmatige garing.
  3. Smeer de entrecote in met olijfolie en rol hem door de rozemarijn en knoflook.
  4. Ik gebruikte een spit, die kan ja gebruiken voor een fantastische garing. Natuurlijk kan je de entrecote ook op de grill bereiden.

Bereiding:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 160 graden.
  2. Leg een blokje rookhout tussen de gloeiende kolen.
  3. Hang het spit met de entrecote in de BBQ of leg de entrecote op het rooster en steek een kerntemperatuurmeter in het vlees.
  4. Wanneer de kern van de entrecote 52 graden is mag hij van de BBQ, laat de entrecote nu even rusten onder aluminium folie.
  5. Eet smakelijk.

Aanbieding!

Aanbieding

Bavette

19,50
Aanbieding!

Aanbieding

Entrecote

21,99
Aanbieding!

Aanbieding

Spareribs

11,99
Aanbieding!

Aanbieding

Varkensnek z/b

9,5023,75

Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4036 reviews.