Entrecote salsa verde van de BBQ
- Prep Time: 20
- Cook Time: 15
- Total Time: 35 minutes
- Method: BBQ
Description
Haal de zon in huis met dit heerlijk entrecote salsa verde recept
Ingredients
- 4 dikke steaks entrecote
- Munt, bosje 15 gram
- Platte peterselie, bosje 15 gram
- Dille, bosje 15 gram
- 2 tenen knoflook
- 4 ansjovisfilets
- Olijfolie
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 citroen
Instructions
Voorbereiding van de entrecote salsa verde van de BBQ:
- Steek de BBQ aan en zorg voor directe hitte van ongeveer 250 graden.
- We beginnen nu met de salsa verde.
- Haal de blaadjes van de munt en doe dit in de blender.
- Doe hierbij de peterselie, dille, knoflook, ansjovisfilets, 10 eetlepels olijfolie en de kappertjes.
- Maal dit tot een gladde saus en knijp als laatste de citroen erboven uit en maal dit nog heel even.
- Breng op smaak met peper. Zout is niet nodig, want de ansjovisfiletjes zijn al erg zout.
Bereiding van de entrecotes van de BBQ
- Bestrijk de entrecotes met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
- Grill de entrecotes nu op het hete rooster boven je kolen tot de kern 52 graden is. Vergeet ze niet te draaien ondertussen.
- Haal de entrecotes van de BBQ en laat ze voor 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Serveer de entrecotes nu met de salsa verde.
- Serveer er wat gegrilde groentes bij.
- Eet smakelijk!
Notes
Bij dit recept nodig: