Entrecote salsa verde van de BBQ

Entrecote-salsa-verde
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Entrecote-salsa-verde

Entrecote salsa verde van de BBQ

  • Author: jan aalvink
  • Prep Time: 20
  • Cook Time: 15
  • Total Time: 35 minutes
  • Method: BBQ

Description

Haal de zon in huis met dit heerlijk entrecote salsa verde recept

@marcobbq.nl


Ingredients

Scale
  • 4 dikke steaks entrecote
  • Munt, bosje 15 gram
  • Platte peterselie, bosje 15 gram
  • Dille, bosje 15 gram
  • 2 tenen knoflook
  • 4 ansjovisfilets
  • Olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 citroen

Instructions

Voorbereiding van de entrecote salsa verde van de BBQ:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor directe hitte van ongeveer 250 graden.
  2. We beginnen nu met de salsa verde.
  3. Haal de blaadjes van de munt en doe dit in de blender.
  4. Doe hierbij de peterselie, dille, knoflook, ansjovisfilets, 10 eetlepels olijfolie en de kappertjes.
  5. Maal dit tot een gladde saus en knijp als laatste de citroen erboven uit en maal dit nog heel even.
  6. Breng op smaak met peper. Zout is niet nodig, want de ansjovisfiletjes zijn al erg zout.

Bereiding van de entrecotes van de BBQ

  1. Bestrijk de entrecotes met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
  2. Grill de entrecotes nu op het hete rooster boven je kolen tot de kern 52 graden is. Vergeet ze niet te draaien ondertussen.
  3. Haal de entrecotes van de BBQ en laat ze voor 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  4. Serveer de entrecotes nu met de salsa verde.
  5. Serveer er wat gegrilde groentes bij.
  6. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 3934 reviews.