Wildzwijn worsten
Description
Recept van Marco van Houten
Ingredients
· 1 kilo wild zwijn poulet
· 150 gram buikspek
· 20 gram karwijzaad
· 15 gram knoflookpoeder
· 20 gram zout
· Cayennepeper, naar smaak
· 1 sjalot, zeer fijn gehakt
· Verse varkensdarm
Instructions
Voorbereiding:
1. Maal de wild zwijn poulet en het buikspek tot een niet te grove gehakt.
2. Voeg hier het karwijzaad, knoflookpoeder, zout, cayennepeper en de fijngehakte sjalot aan toe en meng dit goed met elkaar.
3. Maak een klein bolletje van het gehakt en bak dit in de koekenpan, zo test je of er voldoende smaak in je vlees zit. Je kan nu nog wat aanpassen.
4. Spoel de varkensdarm uit in koud water. Zodat alle zoutresten weg zijn.
5. Stop het gehakt in de worsten vuller.
6. Doe de darm om de trechter en vul met behulp van de worstenvuller de darmen.
7. Als de darm gevuld is draai je de worsten. Zorg voor worsten van ongeveer 10 – 12 centimeter.
Bereiding:
1. Steek de BBQ aan en zorg voor indirecte hitte van ongeveer 120 – 150 graden.
2. Gebruik rookhout om te roken.
3. Leg de worsten op de BBQ of smoker voor ongeveer 30 – 45 minuten.
4. Check met een kerntemperatuurmeter of de kern 68 graden is, dan zijn ze goed. Let wel even op dat je niet teveel gaat prikken, dan verliezen je worsten teveel vocht en worden ze droog.
sausage making