Venison from the oven

reerug-oven
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
reerug-oven

Reerug uit de oven

  • Author: jan aalvink

Description

Dit recept is oorspronkelijk voor een Römertopf.

Maar kan ook prima in een andere ovenschaal met deksel.


Ingredients

Scale
  • 1 reerug met bot
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 el mosterd
  • snufje zwarte peper uit de molen
  • 1 tl zout
  • 1 tl marjolein
  • 75 gram boter
  • 6 piment bollen (geplet)
  • 6 jeneverbessen (geplet)
  • 3 laurierblaadjes
  • soepgroenten (wortel, prei, ui en bleekselderij)
  • plakjes ontbijtspek
  • 500 ml (wild)bouillon
  • 100 gram crème fraîche
  • ½ glas rode wijn
  • maïzena
  • 3 el cranberry compote of gelei

Instructions

  1. Als je bevroren reerug gebruikt, laat je deze van te voren langzaam ontdooien (haal het indien mogelijk de dag ervoor uit de diepvries).
  2. Dep de reerug goed droog en verdeel de tomatenpuree, mosterd, zout, peper en marjolein eroverheen en laat dit er even intrekken, dek de rug af met plakjes ontbijtspek.
  3. Vul dan de braadpan; de helft van de boter in vlokken onderaan, de grof gesneden soepgroenten bovenop, dan het vlees, en verdeel dan de rest van de boter in vlokken weer over het vlees. Kruiden: Strooi (geplette) pimentbollen en jeneverbessen, laurierblaadjes eroverheen en sluit het deksel.
  4. Zet de braadpan in de voorverwarmde oven op 200 graden, zet na 30 minuten de temperatuur terug op 150 graden.
  5. Schenk dan de bouillon over het vlees zodat het vlees niet te droog wordt.
  6. Na ongeveer 2 uur begin je met het bereiden van de saus: giet de bouillon van de braadpan door een zeef in een (steel)pan, houd het vlees warm in de oven.
  7. Bind de vleesbouillon met maïzena, breng op smaak met rode wijn, cranberrycompote (of gelei) en crème fraîche.
  8. Voor het serveren de reerug van het bot verwijderen, opensnijden en een beetje saus over het bord gieten. Schenk de rest van de saus in een sauskom.

Notes

Bij dit recept nodig:

 

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4926 reviews.