Kalfsentrecote met sumakboter
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 30m
- Total Time: 1h
- Category: bbq
- Method: bbq
Description
Sumak is een struik uit de pruikenboomfamilie. De soort wordt ongeveer 3 meter hoog en heeft geveerde bladeren. Sumak is fruitig, kruidig en zuur. De combinatie met de boter en gegrild vlees is zeer verassend.
Ingredients
Voor de kalfsentrecote met sumakboter
- 500 gram kalfsentrecote
- 250 gram roomboter zonder zout
- 2 eetlepels sumak
Voor de burrata met sinaasappel
- 1 sinaasappel Olijfolie
- 1 bol burrata
- 60 gram granaatappelpitjes
- 25 gram pistachenootjes
- 15 gram munt Zeezout
Benodigdheden:
- Een gietijzeren rooster
- 1 vel bakpapier
- Skillet
Instructions
Voorbereiding van de kalfsentrecote met sumakboter:
- Haal de kalfsentrecote uit de koeling en laat deze 1 uur op kamertemperatuur komen.
- Meng de roomboter met de sumak en rol dit netjes op met behulp van een vel bakpapier. Tip: In het bakpapier kan je de boter ook goed in bewaren.
Bereiding van de kalfsentrecote met sumakboter:
- Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 250 graden en laat het gietijzeren rooster mee verwarmen.
- Grill als de BBQ op temperatuur is de kalfsentrecote.
- Als de kerntemperatuur 50 graden is mogen de entrecotes van de BBQ af en laat je ze rusten onder aluminiumfolie.
- Serveer de kalfsentrecote met een plak sumakboter, laat deze er overheen smelten.
Bereiding burrata met sinaasappel:
- Verwarm een skillet op de BBQ en laat deze heet worden.
- Snij de sinaasappel in partjes.
- Laat een beetje olie verhitten in de skillet en bak de sinaasappel partjes kort aan alle kanten.
- Leg de bol burrata op een mooie schaal en snij hem aan de bovenkant voorzichtig kruislings in.
- Leg de sinaasappel partjes om de bol burrata.
- Bestrooi ze met de granaatappelpitjes, pistachenootjes munt en zeezout.
- Schenk net voor het serveren een flinke hoeveelheid olijfolie over alles heen.
- Serveer de burrata met sinaasappel met de gegrilde entrecote.
Notes
Bij dit recept nodig: