This is how you make the Cote de Boeuf

cowboy steak

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cowboy steak

Zo maak je die Côte de Boeuf

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Jan Aalvink

Ingredients

Scale
  • 1.5 kg Côte de Boeuf

Instructions

  1. Côte de Boeuf is een mooi woord voor ribstuk. Stel je hebt zo’n anderhalve kilo. Dan ga je als volgt te werk. Minstens anderhalf uur voor je gaat braden haal je het stuk vlees uit de koeling. Laat op kamertemperatuur komen. Dat scheelt straks waar. Verwarm de oven vast voor op 160 o C. Laat in een ruime braadpan boter heet worden. Met een teen knoflook en een takje tijm er in. Haal de knoflook en tijm er uit, laat ze alleen smaak afgeven, niet verbranden. Draai het vuur zo hoog mogelijk en braad het stuk vlees aan beide kanten drie minuten. Dan zet je braadstuk in de oven. Twintig minuten. Heb je een groter stuk vlees, een paar minuten langer. Niet teveel. Draai de oven uit en zet de ovendeur op een kier. Laat zo een kwartier afkoelen. Dan pas snijden, vlijmscherp net geslepen mes, en in plakken van twee centimeter dik. Maakt niet uit wat je er nog meer bij geeft, in ieder geval hoort er ook een Bearnaisesaus bij
  2. Bron: telegraaf

 

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5061 reviews.