De groene entrecote
Ingredients
· 1 kilo entrecote
· 1 ui, gepeld en fijngehakt
· 3 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
· 5 eetlepels olie
· 5 eetlepels (platte) peterselie
· 6 takjes tijm
· 3 takjes rozemarijn
· Peper en zeezout Benodigdheden
· gietijzeren rooster
Instructions
Voorbereiding van de groene entrecote:
1. Doe de ui, knoflook, olie, peterselie, tijm, rozemarijn en de peper en zout in een keukenmachine en maal het fijn.
2. Snij de entrecote in 4 plakken van elk 250 gram.
3. Marineer de entrecote in de olie van de groene kruiden voor ongeveer 2 – 4 uur.
Bereiding van de groene entrecote:
1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 250 graden. We grillen de entrecote direct boven de kolen op het gietijzer.
2. Wanneer de BBQ op temperatuur is grill je de entrecote 2x twee minuten per kant. Probeer een ruitvorm van het rooster in je entrecote te krijgen.
3. Als de kerntemperatuur 52 – 54 graden is haal je de entrecote van de BBQ en laat je hem rusten voor 2 minuten onder een vel aluminiumfolie.
4. Geniet van je steak!
BBQ American style
BBQ American style
Offer