Sukade low and slow. Basis recept
Description
Lekker recept van Marco van Houten
Ingredients
- 1 Sukade van 1 kilo, die koop je bijvoorbeeld hier
- 3 knoflookteentjes
- 1 grote ui
- 3 jalapeno pepers
- Zeezout
- 50 – 100 milliliter olijfolie
- Jouw favoriete BBQ saus
Benodigdheden
- BBQ, opgebouwd voor indirecte bereiding
- Blokje rookhout
Instructions
Voorbereiding van de sukade low and slow:
- Vermaal de knoflookteentjes, ui, jalapeno peper, zeezout en de olijfolie in een blender tot een dikke massa. Voeg eerst 50 milliliter olijfolie toe, als het mengsel nog te dik is, voeg je er er wat meer olijfolie bij.
- Snijd ruitjes in de vetlaag boven de sukade.
- Giet het mengel van de knoflook, ui, jalapeno, zeezout en olijfolie over de sukade en laat het een nachtje marineren.
Bereiding van de sukade low and slow:
- Steek de BBQ aan en zorg voor indirecte hitte van ongeveer 110– 130 graden.
- Leg een rookblokje (wij gebruiken bij rundvlees vaak eiken) op de hete kolen
- Als de BBQ op temperatuur is leg je sukade in een braadslee op de BBQ en je steekt er een kerntemperatuurmeter in.
- Stel de kerntemperatuurmeter in op 92 graden.
- Na 4 uur op de BBQ ga je de sukade lakken met jouw favoriete BBQ saus.
- Als de kern van de sukade 92 graden is mag de sukade van de BBQ en laat je hem 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Heerlijk met een mooie aardappelgratin en wat verse groenten.
- Eet smakelijk
Notes
Bij dit recept nodig:
Lekker recept van Marco van Houten