Stuffed pork fillet pins

varkensfilet-pins
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
varkensfilet-pins

Gevulde varkenfilet pins

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 80m
  • Total Time: 0 hours
  • Category: bbq
  • Method: BBQ
  • Cuisine: Nederlands

Description

Een mooi stuk varkensfilet, wie houdt daar nou niet van. Varkensfilet is een neutraal stukje vlees wat niet veel smaak bevat, daarom kan je van alles toevoegen. Dit keer heerlijk gevuld van een creme van salami, knoflook, rode peper en rozemarijn. Leuk om eens te maken op een mooie zondag. Serveer dit eens gewoon met gekookte aardappeltje en boontjes.


Ingredients

Scale

Ingrediënten voor de Varkenfilet pins gevuld met salami knoflook rode peper creme:

  • 1 kilo varkensfilet aan een stuk met zwoerd
  • 50 gram salami worst
  • 2 tenen knofook
  • 1 rode peper
  • Rozemarijn
  • Olijfolie
  • Honing

Benodigdheden voor de Varkenfilet pins gevuld met salami knoflook rode peper creme:


Instructions

Voorbereiding van de Varkenfilet pins gevuld met salami knoflook rode peper creme:

  1. Maal de salami, knoflook, rode peper en rozemarijn fijn tot een glad mengsel, als het te droog is giet er een beetje olijfolie in.
  2. Snij het zwoerd van de filet kruislings in.
  3. Daai de filet om met de vleeskant naar boven. Snij nu in het midden het vlees in tot 2 – 3 centimeter bovem het zwoerd. Maar gelijk inkepingen naar links en rechts.
  4. Klap het vlees open en smeer het in met de olijfolie.
  5. Smeer het vlees royaal in met het mengsel van salami, knoflook, rode peper en rozemarijn.
  6. Vouw het vlees dicht en bind het bij elkaar met het bindtouw tot de orginele vorm. Zorg dat alles goed bij elkaar zit geboden zodat het vlees niet uit elkaar valt.

Bereiding van de Varkenfilet pins gevuld met salami knoflook rode peper creme:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor indirecte hitte van 180 – 200 graden.Voeg hiervoor je platesetter in je kamado.
  2. Als de BBQ heet genoeg is leg je een rookblokje tussen de gloeiende kolen.
  3. Sluit de deksel van de BBQ weer. Als je BBQ genoeg rookt leg je de varkensfilet op het rooster en sluit je de deksel voor +/- 45 minuten. Als de kern 60 graden is mag het vlees van de BBQ
  4. Haal je plateseter uit de BBQ en stook het vuur op naar 250 – 300 graden.
  5. Snij ondertussen dikke plakken van de filet, verwijder het bindtouw.
  6. Steek per pak links en rechts een satestok in het vlees, zodat het niet uit elkaar valt.
  7. Smeer het vlees in met de honing en strooi er een mooie laag peper en zout over en grill ze op de hete BBQ gaar.
  8. Haal de Varkensfilet pins van de BBQ en laat ze nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Eet smakelijk!

Notes

Bij dit recept nodig:

 

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5013 reviews.