Stoofvlees basis recept
Description
Stoofvlees basis recept.
Smullen zoals bij oma met:
(H)eerlijk Twents vlees voor een (H)eerlijke prijs.
Ingredients
- 1 kilogram runder riblap
- 100 gram boter
- 2 uien (gesnipperd)
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels bloem
- 700 milliliter rundvleesbouillon
- 300 milliliter donker bier
- 3 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- 2 sneeën brood (van oud brood)
- grove mosterd
Instructions
Bereiding
- Bestrooi de riblap met zout en peper.
- Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin en schep het vlees uit de pan.
- Fruit de ui 2-3 minuten in het bakvet en voeg de basterdsuiker en de bloem toe en roer even door. Bak 1 minuut.
- Leg de runder riblappen terug in de pan en giet de bouillon en het bier erover. Voeg de laurierblaadjes met de kruidnagels toe. Breng alles tegen de kook aan en stoof daarna afgedekt circa 1 uur op een lage stand.
- Besmeer de sneetjes brood dik met mosterd en leg ze met de besmeerde kant op het vlees.
- Stoof nog 1 uur en schep dan het vlees en brood door elkaar zodat de jus bindt.
- Stoof nog 30 minuten, tot het vlees zacht is.
- Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels.
- Heerlijk met gekookte aardappels of aardappelpuree en rodekool.
Notes
Bij dit recept nodig: