Steak Tagliata

steak Tagliata

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
biefstuk tagliata

Biefstuk tagliata

  • Author: relinde aalvink

Description

Heerlijk recept van Marco van Houten

@marcobbq.nl


Ingredients

· 800 gram biefstuk, voor 4 personen

· Olijfolie

· Peper en zout

· 2 klontjes kruidenboter

· Rucola sla

· Parmezaanse kaas

· Balsamico stroop


Instructions

Voorbereiding van de biefstuk tagliata:

1. Haal overtollige vliezen van je biefstuk

2. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen

3. Smeer hem in met Olijfolie en strooi zout na smaak over het vlees. Laat dit 5 minuten intrekken.

Bereiding van de biefstuk tagliata:

1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte en directe zone van ongeveer 180 graden.

2. Leg je biefstuk op de indirecte zone en laat de kern tot 48 graden komen.

3. Haal de biefstuk van de BBQ en laat de kolen gloeiend heet worden

4. Als de BBQ rond de 250 graden is grill je de biefstuk af. Zorg dat de kerntemperatuur nu rond de 52 graden is voor een medium garing.

5. Leg 2 klontjes kruidenboter op je vlees en leg hem weg onder aluminiumfolie. Sluit de folie niet, want dan gaart je vlees verder door.

6. Laat het vlees voor minimaal 10 minuten rusten

7. Snij nu het vlees in dunne plakken en leg dit op een bedje van rucola op een mooie schaal.

8. Schaaf hierover de Parmezaanse kaas en en spreken er wat balsamico strook over de biefstuk.

9. Maak af alleen met een beetje vers gemalen peper


Sale!

BBQ American style

bavette

19,50
Sale!

BBQ American style

Picanha

19,5038,99
Sale!

BBQ American style

Pork belly

9,5028,50
Sale!

BBQ American style

sirloin steak

21,99

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4062 reviews.