Spaanse gehakt skewers
Description
Recept van Marco van Houten
Ingredients
350 Gram Riblappen Of 350 Gram Rundergehakt
1 Sjarlot
2 Eetlepels Paneermeel
½ Ei
1 Eetlepel Bieslook
3 Eetlepels No Rubbish, Spanish Delight
4 Plakken Ontbijtspek
1 Eetlepel Honing
2 Eetlepels Smokey Sriracha
3 Eetlepels Mayonaise
Instructions
Leg de Riblappen in de vriezer voor een half uur, dit zorgt ervoor dat deze
makkelijk door je vleesmolen gedraaid kan worden.
Gebruik schijf 5 of 8 van je vleesmolen. Draai hete vlees 2 maal door de
molen heen tot je een mooie gehakt hebt.
Heb je geen gehaktmolen, dan gebruik je natuurlijk rundergehakt.
Meng het paneermeel, ei, bieslook, en 2 eetlepels No Rubbish spanish
Delight door het gehakt en kneed hier een stevige bal van.
Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen en kneed 1 deel dit om je skewer
heen, doe dit ook met de andere delen.
Nu rol je 1 plak ontbijtspek om het gehakt en dit laat je voor minstens 1 uur
opstijven in de koelkast.
Meng voor de saus 1 eetlepel No Rubbish spanish delight, 1 eetlepel
Smokey Sriracha en 3 eetlepels Mayonaise.
Bereiding
Steek je BBQ aan en houd rekening met directe hitte. Ik heb een plancha
gebruikt, maar als je die niet hebt kan het heel makkelijk op het rooster.
Haal de Spaanse gehakt skewers uit de koelkast en smeer ze lichtelijk in
met een beetje olijfolie.
Meng 1 eetlepel honing met 1 eetlepel smokey sriracha saus. Dit ga je
gebruiken als glace voor je skewers.
Grill nu de skewers rondom mooi bruin en smeer ze af en toe in met het
mengsel van honing en sriracha.
Serveer nu de skewers met de saus en misschien wat naanbrood.
BBQ American style
BBQ American style
Offer