Sloppy Joe casserole

Sloppy Joe Minced Meat
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Sloppy Joe Gehakt

Sloppy Joe ovenschotel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Method: BBQ
  • Cuisine: American

Description

Description

De naam van dit gerecht komt van de maker, kok Joe uit Iowa. Hij serveerde de broodjes gehakt ‘slordig’ door er tomatensaus over te gieten. Een regelrechte hit.

Recept van Marco van Houten

@marcobbq.nl


Ingredients

Ingredients:

· 500 grams or minced beef 

· 100 gram paneermeel

· 1 ei 2 eetlepels BBQ Herbs

· Zonnebloemolie

· 2 uien, fijngesnipperd

· 1 winterwortel, in stukjes gesneden

· 2 teentjes knoflook, geperst

· 1 fles tomaten passata, 600 gram

· 2 eetlepels Worcestershiresaus

· 3 eetlepels rode wijnazijn

· 2 eetlepels tomatenketchup

· 50 gram basterdsuiker

· 250 gram cherrytomaatjes

· 1 bosje peterselie

· 1 bol mozzarella

Benodigdheden:

· Nederlandse Oven

· Gietijzeren pan


Instructions

De Sloppy Joe Casserole bereiden:

1. Meng het gehakt met het paneermeel en de BBQ herbs. Maak kleine balletjes van 2-3 centimeter.

Bereiding van de Sloppy Joe braadpan:

1. Steek de BBQ aan en zorg voor een temperatuur van 180 graden. Voor dit gerecht gebruiken we directe warmte. Laat de Dutch Oven opwarmen terwijl de BBQ aan het opwarmen is.

2. Verhit 3 eetlepels olie in je Dutch Oven en bak de gehaktballetjes goudbruin. Als ze goed gebakken zijn, haal je ze eruit en leg je ze op een bord of in een kom bij het blik.

3. Fruit nu de ui, wortel en knoflook in de pan voor ongeveer 10 minuten.

4. Voeg de passata, Worcestershiresaus, rode wijnazijn, tomatenketchup, basterdsuiker en tomaten toe en meng goed.

5. Voeg nu nog 200 milliliter water toe en breng op smaak met peper en zout.

6. Breng het geheel langzaam aan de kook en laat het +/- 20 minuten sudderen.

7. Leg intussen de gehaktballetjes in een gietijzeren pan en hak de peterselie fijn. Strooi de helft van de peterselie over de gehaktballen. Bewaar de andere helft.

8. Giet nu de ingedikte saus over de gehaktballen en meng goed met de peterselie.

9. Scheur de mozzarellabol over de ovenschaal en bak nog 20 minuten op de BBQ.

10. Strooi de rest van de peterselie over de ovenschaal.

11. Serveer met zuurdesembrood. Eet smakelijk!


Notes

Bij dit recept nodig:

10,99
8,95

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4947 reviews.