Entrecote met koffierub
Description
Entrecote met koffie rub. Ja echt. Koffie. Het klinkt misschien vreemd, maar de licht bittere, gebrande smaak van koffiebonen past wonderwel bij rundsvlees. Klaargemaakt op de barbecue komt de kwaliteit van deze rub nog zoveel beter tot zijn recht.
Verbluf je gasten met deze malse en smaakvolle entrecote met koffierub, perfect voor een speciale gelegenheid of gewoon een heerlijke avondmaaltijd.
Dit recept van Aalvink Online Slager is eenvoudig te volgen en levert verbluffende resultaten op. De unieke koffierub geeft de entrecote een rokerige, pittige smaak die gegarandeerd in de smaak valt.
Waarom is entrecote van Aalvink in onze ogen de beste?
- Ons vlees is altijd vers geleverd.
- Heerlijk mals: we rijpen ons vlees tot in de perfectie voor optimale malsheid.
- Eerlijk en duurzaam: we werken samen met lokale boeren die hun vee op een diervriendelijke manier behandelen.
Bestel vandaag nog je beste handgesneden en verse entrecotes bij Aalvink Online Slager en geniet van een onvergetelijke eetervaring!
Recept van Marco van Houten
Ingredients
· 2 dikke entrecote
· 2 eetlepels olijfolie
· 1 eetlepel gemalen koffie
· 1 eetlepel zout
· 1 eetlepel paprikapoeder
· 1/2 eetlepel chili poeder
· 1/2 eetlepel bruine suiker
· 1 theelepel oregano
· 1 theelepel uienpoeder
· 1 theelepel knoflookpoeder
· 1 theelepel zwarte peper
· 1/2 theelepel cacao poeder
· 1/1 theelepel koriander
Instructions
Voorbereiding:
1. Meng de koffie, zout, paprikapoeder, chilipoeder, bruine suiker, oregano, uienpoeder, knoflookpoeder, zwarte peper, cacao poeder en de koriander door elkaar en mix het goed.
2. Smeer de entrecote in met olijfolie en strooi de koffierub over de entrecote
3. Masseer de rub goed in de entrecote.
Bereiding:
1. Als je entrecote dikker is dan 1,5 centimeter, dan gaan we hem eerst indirect bereiden.
2. Zorg dat je BBQ indirect op 120 graden hebt.
3. Leg je entrecote op de BBQ en laat de kerntemperatuur oplopen tot de 48 graden.
4. Maak nu de BBQ klaar voor direct en verhoog de BBQ tot 250 graden, als je een dun stuk entrecote heb ga je hem alleen grillen tot de juiste kerntemperatuur.
5. Leg je entrecote terug op de BBQ en grill hem kort op beide zijdes. De kern moet rond de 55 – 58 graden zijn voor medium.
6. Haal het vlees van de BBQ en laat hem rusten onder aluminiumfolie.
7. Serveer de entrecote met bijvoorbeeld chimichurri.
BBQ American style
BBQ American style