Salieworst
- Prep Time: 1
- Cook Time: 30 min
- Total Time: 31 minutes
- Category: charcuterie
- Method: bbq
- Cuisine: nl
Description
Salieworst
Ingredients
- 1 kg vlees:
- 700 gr procureur;
- 300 gr buikspek (vetspek);
- 16 gr zout;
- ½ theel piment (poeder);
- 1 theel peper;
- 4 teentjes knoflook, geperst;
- 20 salieblaadjes, fijngehakt;
- 1 fiks borrelglas calvados;
- 1½ meter schapen- of varkensdarm
- Hier vind u de benodigdheden.
Instructions
- Alles vermalen, eventueel een paar eetlepels water toevoegen. Vlees een nacht in de koelkast laten staan en de volgende dag de darmen gelijkmatig vullen zonder luchtbellen en porioneren op gewenste grote. Hierna vacuum verpakken of invriezen.
- U kunt de worsten braden in de pan of bereiden op de bbq. Alleen dan verdient voorwellen de voorkeur.
Nutrition
- Fat: 23