Ribeye from the BBQ

rib eye bbq

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ribeye van de BBQ

  • Author: jan aalvink

Description

Recept van Marco van Houten

@marcobbq.nl


Ingredients

· 1 dikke ribeye van ongeveer 2 centimeter dik

· Peper en grof zeezout


Instructions

1. Haal je ribeye half uur van te voren uit je koelkast.

2. Strooi royaal grof zeezout over de ribeye .

3. Laat dit een half uurtje liggen.

Bereiding van de ribeye:

1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van 230 – 250 graden. Als je een gietijzeren rooster hebt, verwarm deze mee.

2. Haal het zout van je ribeye en dek deze droog.

3. Grill de ribeye 2 minuten per zijde.

4. Laat je vlees zo veel mogelijk op 1 plek liggen, speel met je deksel om vlammen te voorkomen.

5. Als de kerntemperatuur 50 graden is haal je de ribeye van de BBQ en laat je hem rusten onder aluminiumfolie. Pak hem niet in, want dan gaart die te ver door.

6. Snij het vlees nu in mooie dunne plakken en bestrooi hem met alleen peper. Eet smakelijk!


Sale!

BBQ American style

bavette

19,50
Sale!

BBQ American style

Pork neck s/b

9,5023,75
Sale!
21,99
Sale!

BBQ American style

spare ribs

11,99

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4040 reviews.