Ribeye van de BBQ
Description
Dit stuk vlees is een geweldige hit op elke BBQ-avond. Het vlees is afkomstig van de rib van een rund en bevat meer vet dan biefstuk en dat geeft de ribeye ook zijn geweldige smaak. Wil je een stuk vlees met een geweldige smaak, maar ook met een stuk bot er in op tafel zetten, ga dan voor een cowboy steak. Deze steak is een ribeye maar dan met een stuk bot er in.
Instructions
1. Haal je ribeye half uur van te voren uit je koelkast.
2. Strooi royaal grof zeezout over de ribeye .
3. Laat dit een half uurtje liggen.
Bereiding van de ribeye:
1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van 230 – 250 graden. Als je een gietijzeren rooster hebt, verwarm deze mee.
2. Haal het zout van je ribeye en dek deze droog.
3. Grill de ribeye 2 minuten per zijde.
4. Laat je vlees zo veel mogelijk op 1 plek liggen, speel met je deksel om vlammen te voorkomen.
5. Als de kerntemperatuur 50 graden is haal je de ribeye van de BBQ en laat je hem rusten onder aluminiumfolie. Pak hem niet in, want dan gaart die te ver door.
6. Snij het vlees nu in mooie dunne plakken en bestrooi hem met alleen peper. Eet smakelijk!
Notes
Recept van Marco van Houten
BBQ American style