Rendang
Description
Recept van Marco van Houten
Ingredients
Ingrediënten
· 900 gram Sukade lappen, of Riblappen gesneden in blokken van 1 cm
· 3 eetlepel olie
· 2,5 cm dikke galangawortel, in plakken gesneden
· 2 verse citroengrasstengels
· 4 limoenbladeren
· 400ml kokosnootcrème
· 1/2 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
Boemboe
· 1 theelepel zout
· 4 grote sjalotten, gesneden in grove stukken
· 1 theelepel gemalen korianderzaden
· ¼ theelepel gemalen kurkuma
· 2,5 cm dikke verse gember, gesneden in dunne plakken
· 4 teentjes knoflook
· 4 gedroogde chilipepers
Instructions
Voorbereiding:
1. Voeg in een blender het zout, de koriander, de kurkuma, de verse gember, de sjalotten en de chilipepers toe en maal de ingrediënten tot een fijne pasta.
2. Steek de BBQ aan en zorg dat die indirect 250+ is en laat je Dutchoven mee verwarmen.
3. Kneus het citroengras.
Bereiding:
1. Verwarm de olie in de Dutchoven en roerbak 1 minuut de galangawortel en de citroengras en haal het er weer uit.
2. Vervolgens voeg je het sucade vlees in de Dutchoven. Bak het vleese rondom bruin. Haal dit er ook uit en zet het aan de kant
3. Zet nu je kleppen dicht van je BBQ dicht zodat de temperatuur terug loopt naar 150 graden ongeveer.
4. Ondertussen bak je nu de boemboe in de Dutchoven, roerbak de boemboe totdat het vocht is verdwenen.
5. Voeg nu de kokosnootcrème en de donkerbruine suiker toe en roer het geheel goed door.
6. Nu mag het sucade vlees terug in de dutchoven en de kruiden terug in de pan, roer nogmaals alles goed om.
Offer