Pulled Pork met roze peper rub
Description
Recept van Marco van Houten
Ingredients
· 1 dikke kilo Procureur
· Mosterd
· Roze peper rub, die vindt je hier
· Cola
· BBQ Saus naar keuze
· Een aantal hamburger broodje
Instructions
Voorbereiding:
1. Smeer de procureur in met mosterd
2. Strooi de roze peper rub royaal over het vlees en masseer dit goed in. Laat dit een nachtje in de koelkast staan.
Bereiding:
1. Steek je BBQ aan en zorg voor indirecte hitte van 110 – 120 graden.
2. Als de BBQ op temperatuur is dan voeg je een blokje rookhout toe aan de houtskolen.
3. Leg het vlees op het rooster en sluit de deksel
4. Spuit het vlees om het uur in met de cola en laat langzaam de kerntemperatuur naar de 92 graden gaan. Dit kan wel een uur of 8 – 14 duren.
5. Smeer een uurtje voordat de procureur de 92 zal bereiken hem in met BBQ saus.
6. Als het vlees 92 graden is mag hij van de bbq af en pak je hem in met aluminiumfolie en dan mag je hem voor een half uur – een uur laten rusten. Langer kan ook, maar stop hem in een koelbox, dan kan je hem namelijk voor een aantal uren warm houden.
7. Verwijder het aluminiumfolie en pak 2 vorken. Trek de procureur langzaam uit elkaar.
8. Roer tot slot nog wat BBQ saus na smaak door de pulled pork.
9. Eet smakelijk
BBQ American style
BBQ American style