Porkloin roast aan het spit
- Category: grill
- Cuisine: nl
Description
Een porkloin roast is eigenlijk een aantal ribkarbonades aan één stuk.Een lekker stoer stuk vlees op tafel.
Ingredients
- 1 varkensroast met bot van ongeveer 1 kilo
- 2 eetlepels gesmolten boter
- 3 kruiding kan naar smaak of:
- 2 el Italiaanse kruidenmix
- 2 tenen knoflook fijn gesneden
- 3 tot 4 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- 1 nacht laten staan in deze marinade.
Instructions
- Bevestig de varkensroast aan het spit
- Bestrijk de roast met de gesmolten boter en plaats het spit terug in de oven
- Zet de grill-functie van de oven aan en stel de temperatuur in op 250-280 graden
- Grill de varkensroast gaar in ongeveer 45 tot 60 minuten
- Als de roast een mooie bruine korst heeft gekregen en gaar is, schakel de oven uit
- Laat de roast aan het spit hangen, voor ongeveer 10 minuten in de oven met gesloten deur om deze nog even na te laten garen
- Snijd de gegrillde varkensroast in mooie plakken en serveer deze warm.