Porkloin roast uit de oven of Dutch oven
Description
Makkelijk te maken in de oven, een pronkstuk op tafel.
Ingredients
- 1,5 kg porkloin roast
- 1 theelepel olijf olie
- 1 theelepel zout1/2 thee lepel zwarte peper
- 1/2 theelepel gedroogde thijm
- 2 uien, dun gesneden in ringen
Instructions
- Neem een braadslee of dutch oven groot genoeg voor de porkloin roast
- Beleg de bodem met de dun gesneden ui ringen
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Wrijf de porkloin roast in met de olijf olie en bestooi de roast dan met het zout, peper en de thijm
- Plaats de schaal in de oven voor 20 minuten en zet dan de temperatuur naar 180 graden
- Gaar tot een kern temperatuur van 72 graden, laat dan het vlees 15 minuten rusten.
- Van het vrij gekomen vocht in een heerlijk jus te maken naar eigen smaak en hierbij serveren.
- eet smakelijk.