Pork loin in spek van de bbq
Description
Recept van Marco van Houten
Ingredients
- 1 Kilo Varkensfilet
- 3 Eetlepels BBQ Saus Hot
- 100 Milliliter Appelazijn
- BBQ Rub.
- 125 Gram Ontbijtspek
- Rookhout
- Houten Prikkers
Instructions
- Dep de Varkensfilet droog.
- Meng de BBQ Saus en de Appelazijn met elkaar. Injecteer om de centimeter dit mengsel in het varkensvlees met een injecteerspuit.
- Pak het strak in, in vershoudfolie en leg hem een nacht weg in de koelkast.
- Haal de volgende ochtend de filet uit de koelkast hem laat hem op kamertemperatuur komen.
- Bestrooi de filet met de bbq rub
- Maak een rastermat van het ontbijtspek en wikkel deze om het varkensfilet. Maak hem vast met houten prikkertjes.
Bereiding
- Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte zone van ongeveer 110 – 150 graden.
- Als de BBQ op temperatuur is leg je een blokje rookhout op de hete kolen en plaats je de varkensfilet op de grill. Sluit de deksel. Als de kerntemperatuur 58 graden is dan smeer je hem nog in met BBQ Saus, nu krijg die een mooi glimmende kleur.
- Sluit de deksel en wacht tot het vlees een kern heeft bereikt van 63 graden.
- Haal hem van de BBQ af en leg hem weg onder aluminiumfolie. Laat hem rusten voor 10 minuten voordat je hem aansnijd. Eet smakelijk!
BBQ American style
BBQ American style
Offer