Pita filled with pulled chicken

Pita gevuld met pulled chicken
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pita gevuld met pulled chicken

Pita gevuld met pulled chicken

  • Author: jan aalvink
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 40
  • Total Time: 60m
  • Category: bbq
  • Method: bbq
  • Cuisine: Nederlands

Description

Een pita met pulled chicken en atjar is een smakelijk gerecht dat bestaat uit sappige, langzaam gegaarde stukjes kip gemengd met heerlijke kruiden. Het wordt geserveerd in een pita broodje en aangevuld met atjar en komkomer.De atjar voegt een verfrissende en zoetzure smaak toe aan de pita, waardoor het een heerlijke combinatie van smaken is. Deze pita is perfect als lunch of diner.


Ingredients

Scale

Ingredi├źnten voor gevulde pita met pulled chicken, atjar en komkommer:

  • 500 gram kipfilet
  • 2 eetlepels van je favoriete BBQ-rub
  • 4 pitabroodjes
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram BBQ-saus
  • 12 gram bruine suiker
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 200 gram komkommer
  • 1 pot atjar tjampoer

Benodigdheden:

  • BBQ met indirecte hitte op 175 graden
  • Optioneel: rookchunks

Instructions

Voorbereiding voor gevulde pita met pulled chicken, atjar en komkommer:

  1. Wrijf de kipfilet in met de BBQ-rub.
  2. Snipper de rode uien en snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit een scheutje olie in een pan op de BBQ (of op het fornuis) en fruit de ui en knoflook zachtjes aan.
  4. Voeg de BBQ-saus, bruine suiker, komijnpoeder, peper en zout toe aan de pan en laat het geheel zachtjes koken voor enkele minuten.

Bereiding voor gevulde pita met pulled chicken, atjar en komkommer:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor indirecte hitte op een temperatuur van ongeveer 175 graden.
  2. Voeg eventueel rookchunks toe voor een extra rooksmaak aan de pulled chicken.
  3. Leg de gekruide kipfilets op de BBQ en sluit de deksel. Laat de kipfilets ongeveer 30-45 minuten liggen, totdat de kerntemperatuur 74 graden is. Let op dat de kip niet te gaar wordt, want dan wordt deze droog.
  4. Haal de kipfilets van de BBQ en laat ze even rusten en afkoelen.
  5. Gebruik twee vorken om de kip uit elkaar te trekken.
  6. Roer de kip door de saus en verwarm het geheel opnieuw.
  7. Leg ondertussen de pitabroodjes op de BBQ totdat ze gaar zijn.
  8. Snijd de pitabroodjes open en vul ze met plakjes komkommer en atjar tjampoer.

Eet smakelijk!


Notes

Bij dit recept nodig:

 

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4642 reviews.