Pilly cheese steak
Description
Heerlijk recept van Marco van Houten.
Ingredients
· 800 gram bavette
· Brioche brood, zoals deze
· 2 eetlepels mayonaise
· 1 eetlepel mosterd
· 1 eetlepel honing
· BBQ rub
· 1 groene paprika,
· 1,5 jalapeno peper
· 1 rode ui
· 2 witte ui
· 4 plakken ontbijtspek
· Geraspte kaas
· Bosui
· BBQ Saus Benodigdheden
· Rooksnippers
· ovenschaal
Instructions
Voorbereiding van de pilly cheese steak:
1. Meng de mayonaise, mosterd en de honing met elkaar.
2. Snijd het brood open en smeer de broodkant in met het mengsel van mayonaise, mosterd en honing.
3. Snijd van de witte uit mooie ringen van ongeveer 1 centimeter. Je hebt er 4 nodig. We hebben alleen de buitenste 2 ringen nodig.
4. Wikkel het ontbijtspek om de ringen en smeer ze in met de BBQ rub
5. Smeer de bavette in met olijfolie en rub deze met een beetje BBQ rub.
Bereiding van de pilly cheese steak:
1. Steek je BBQ aan en verwarm deze tot 200 graden direct.
2. Leg nu de paprika en de rode ui op de kolen en laat deze zwart worden.
3. Stop de paprika in een plastic zak, zodat de schil los laat.
4. Schil en snijd de paprika, de rode ui en de jalapeno in grove stukken en bak deze in een skillet op de BBQ.
5. Voeg als laatste een beetje BBQ saus toe.
6. Bouw de helft van je BBQ om tot indirect en gaar hierop je uienringen.
7. Bak op de andere zijde de Bavette totdat die een kerntemperatuur heeft van 42 graden (niet te ver) en haal hem van de BBQ af en leg hem onder aluminiumfolie.
8. Grill de broodzijde van je brioche brood kort boven de kolen.
9. Snij nu de bavette in mooie dunne plakken.
10. Leg de broden nu in een ovenschaal en beleg de broodkant met de groenten en bavette.
11. Strooi hierover een flinke hoeveelheid Kaas en leg de uienringen erop.
12. Zorg dat je BBQ indirect is ingericht met een temperatuur van +/- 200 graden.
13. Zet de ovenschaal in de BBQ voor ongeveer 5 – 10 minuten. Totdat de kaas is gesmolten
14. Schenk wat BBQ saus over de pilly cheese steak en strooi wat gesneden bosui erover.
15. Eet Smakelijk!
Offer