Marinade brine base

Brine Herbs for Game.
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pekelkruiden voor Wild.

Marinade Pekel BASIS.

  • Author: Jan Aalvink
  • Prep Time: 1
  • Total Time: 1 minute
  • Category: chacuterie
  • Method: zouten
  • Cuisine: nl

Description

Basis pekel.


Ingredients

Scale
  • 1/2 liter kokend water
  • 5 laurierblaadjes
  • 100 gram Zeezout of colorozo
  • 1 eetlepel kruidnagels
  • 1 eetlepel peperkorrels
  • 50 suiker
  • Hier vind u de benodigdheden.

Instructions

  1. Bepaal hoeveel pekel gemaakt moet worden. Leg het vlees in een schaal (plastic, glas, roestvrij staal of eventueel een stevige plastic zak) en bedek het met water. Haal het vlees uit de schaal en meet de hoeveelheid water. Dit is de benodigde hoeveelheid.
  2. Neem tussen de 50 en 75 gram zout per liter water. Kook een halve liter water en los hier het zout en de suiker in op. Op dit moment kunt u ook de overige kruiden toevoegen. De suiker in ons basisrecept zorgt voor het beter bruineren van het vlees. Als al het zout en suiker is opgelost voegt u de rest van het water toe die je ook kunt vervangen door bijvoorbeeld appelsap.
  3. Leg het vlees in de koude pekeloplossing en dek het af met plastic folie. Leg het vervolgens in de koelkast. Ga per 500 gram vlees uit van 2 uur in de pekel oplossing. Reken op ongeveer 2 uur per 500 g vlees.
  4. Haal het vlees uit de pekel en dep het droog met keukenpapier. Laat grote stukken vlees en zeker gevogelte onbedekt een paar uur drogen. Dit zorgt voor een krokante korst bij het bakken of braden.


Nutrition

  • Fat: 0

 

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4062 reviews.