Making bacon. base

Bacon package.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bacon maken. basis

  • Author: jan aalvink

Description

Simpel een heerlijke bacon zelf maken met ingredienten die gemakkelijk te verkrijgen zijn.


Ingredients

Scale
1,5 kilo buikspek met zwoerd
45 gram Colorozo zout
20 gram Rietsuiker
Extra: vacuumzak of bak waar  het spek in past en waar je het in kunt omkeren.

Instructions

Meng het zout en rietsuiker door elkaar en wrijf het stuk buikspek daarmee in.

Doe het stuk buikspek in een vacuumzak en leg het in de koelkast en keer het elke dag.

Na 1 week  afspoelen, droog deppen, 24 uur laten rusten in de koelkast dit is nodig want het vlees moet licht gedroogd zijn om te kunnen roken.

Roken in je smoker op 115°C  tot een interne temperatuur van 68°C

we gebruiken zelf bij voorkeur beukenhout


Sale!

Christmas 2021

Italian porchetta

23,50
Sale!

Christmas 2021

Mexican bavette roulade

20,99
Sale!

Beef

Picanha

19,9939,98
Sale!

Offer

tenderloin

12,50

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4289 reviews.