Zelf rookworst maken.
Description
Met het stamppottenseizoen je eigen rookworst maken? Leuk om te doen en een eerlijk eigen top product op tafel.
Ingredients
Instructions
- Leg de darmen een dag van te voren in ruim koud water om ze te ontzouten. Spoel ze daarna goed uit.
- Snijd het vlees in blokjes en zorg dat het vlees goed koud is, liefst tegen bevroren aan.
- Draai het vlees door de vleesmolen (3,5 of 8mm al gelang hoe grof u het wilt). Leg het in een grote kom en meng er de specerijen door.
- Meng alle ingrediënten samen in de kom met het ijskoude water tot een homogene massa (goede binding is belangrijk
- Schuif de darm om de vultuit van molen of stopbus en vul de darm voorzichtig met het vlees. (geen lucht stoppen!) en knoop ze af met worsttouw.
- laat de worsten 1 nacht doorkleuren in de koeling alvorens te roken.
- Eerst de worsten koud roken (max 25 graden voor 8 uur) het lekkerste vinden wij beukenhout.
- Stook de kast op naar 75 graden en rook de worsten nogmaals voor zo’n 30 a 40 min tot ze gaar zijn. (kern 68-70 graden)
- koel de worsten snel terug en verpak ze vacuum om ze te bewaren in koeling of vriezer.
sausage making
BBQ American style
Pork
BBQ American style
BBQ American style