Zelf rookworst maken.
Description
Met het stamppottenseizoen je eigen rookworst maken? Leuk om te doen en een eerlijk eigen top product op tafel.
Ingredients
Instructions
- Leg de darmen een dag van te voren in ruim koud water om ze te ontzouten. Spoel ze daarna goed uit.
- Snijd het vlees in blokjes en zorg dat het vlees goed koud is, liefst tegen bevroren aan.
- Draai het vlees door de vleesmolen (3,5 of 8mm al gelang hoe grof u het wilt). Leg het in een grote kom en meng er de specerijen door.
- Meng alle ingrediënten samen in de kom met het ijskoude water tot een homogene massa (goede binding is belangrijk
- Schuif de darm om de vultuit van molen of stopbus en vul de darm voorzichtig met het vlees. (geen lucht stoppen!) en knoop ze af met worsttouw.
- laat de worsten 1 nacht doorkleuren in de koeling alvorens te roken.
- Eerst de worsten koud roken (max 25 graden voor 8 uur) het lekkerste vinden wij beukenhout.
- Stook de kast op naar 75 graden en rook de worsten nogmaals voor zo’n 30 a 40 min tot ze gaar zijn. (kern 68-70 graden)
- koel de worsten snel terug en verpak ze vacuum om ze te bewaren in koeling of vriezer.
sausage making
BBQ American style
Offer
BBQ American style
BBQ American style
BBQ American style
Offer