Longhaas Fauquemont
- Category: DO
- Cuisine: Frans
Description
Een iets deftiger recept, speciaal voor carnavallisten die thuis een gekostumeerd galabal met diner dansant organiseren, is ‘Longhaas Fauquemont’,een aanrader.
Ingredients
- 1 kg middenrifspier of longhaas
- 2 el frambozenazijn
- 250 gr gerookt spek in reepjes
- 10 sjalotjes
- 250 gr Limburgse grotchampignons
- 1 fles rode wijn( Bourgogne)
- 1 potje (4 dl) kalfsfond
- takje rozemarijn, peterselie, thijm
- 1 el Limburgse mosterd
- 1 el Limburgse stroop
- 1 blaadje laurier
- 3 el ganzenvet
Instructions
- Sjalotjes schoonmaken en dwars halveren.
- Champignons wassen en droogdeppen met keukenrol.
- Kruiden wassen en drogen.
- De Longhaas in ganzenvet mooi bruin bakken.
- Vlees uit pan nemen en op bord leggen.
- Spekreepjes en uien mooi bruin bakken en champignons en kruiden even meebakken.
- Rode wijn tot de helft laten inkoken en bij groente en kruiden voegen.
- Fond toevoegen en even laten
- doorkoken.
- De Longhaas weer terug in de braadpan. Met deksel schuin op de pan 2 uur laten stoven in voorverwarmde oven van 150? C.