Irish stew

irish-stew
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
irish-stew

Irish stew

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 80m
  • Total Time: 95m
  • Category: rundvlees
  • Method: stoven
  • Cuisine: iers

Description

Ierse klassieker

Door de jaren heen heeft deze stoofpot niet alleen harten veroverd in Ierland, maar over de hele wereld. Het is de perfecte maaltijd voor een koude avond.

Maak dit recept met:

(H)eerlijk Twents vlees voor een (H)eerlijke prijs.


Ingredients

Scale
  • 1 kg riblap (in blokjes)
  • 2 el maïsolie
  • 1 stengel selder
  • 4 uien
  • 4 wortelen
  • 800 ml bouillon
  • 8 aardappelen
  • 1 tomaat
  • 80 gr tarwegraantje
  • 1 el peterselie
  • peper
  • zout

Instructions

  1. Braad de blokjes riblap rondom aan in wat olie.
  2. Spoel de selderij en snij hem in boogjes. Pel en snipper de uien. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Doe de uien en de wortelen bij het vlees. Roerbak enkele minuten op hoog vuur. Giet er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Voeg de selderij toe. Draai het vuur laag en laat afgedekt 1,5 uur sudderen.
  3. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Pel en ontpit de tomaten, hak ze grof. Schep de aardappelen en de tomaten door het vlees. Laat nog 30 minuten koken.
  4. Kook de tarwegraantjes in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat even uitlekken. Voeg de tarwekorrels en de gehakte peterselie bij het vlees. Warm nog even door en serveer.

Notes

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5171 reviews.