Irish stew
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 80m
- Total Time: 95m
- Category: rundvlees
- Method: stoven
- Cuisine: iers
Description
Ierse klassieker
Door de jaren heen heeft deze stoofpot niet alleen harten veroverd in Ierland, maar over de hele wereld. Het is de perfecte maaltijd voor een koude avond.
Maak dit recept met:
(H)eerlijk Twents vlees voor een (H)eerlijke prijs.
Ingredients
- 1 kg riblap (in blokjes)
- 2 el maïsolie
- 1 stengel selder
- 4 uien
- 4 wortelen
- 800 ml bouillon
- 8 aardappelen
- 1 tomaat
- 80 gr tarwegraantje
- 1 el peterselie
- peper
- zout
Instructions
- Braad de blokjes riblap rondom aan in wat olie.
- Spoel de selderij en snij hem in boogjes. Pel en snipper de uien. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Doe de uien en de wortelen bij het vlees. Roerbak enkele minuten op hoog vuur. Giet er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Voeg de selderij toe. Draai het vuur laag en laat afgedekt 1,5 uur sudderen.
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Pel en ontpit de tomaten, hak ze grof. Schep de aardappelen en de tomaten door het vlees. Laat nog 30 minuten koken.
- Kook de tarwegraantjes in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat even uitlekken. Voeg de tarwekorrels en de gehakte peterselie bij het vlees. Warm nog even door en serveer.
Notes
- Bij dit recept nodig: