Hoe grill je de beste entrecote?
Description
Hoe grill je de beste entrecote? Basis.
Uitleg door @marcobbq.nl
Ingredients
- 1 entrecote van ongeveer 2 centimeter dik
- Peper en zout
- Zonnebloemolie
Benodigdheden:
- Gietijzer plaat of skillet
Instructions
Voorbereiding van de entrecote van de BBQ:
- Haal de entrecote ruim van te voren uit de koelkast en laat hem op temperatuur komen.
- Strooi grof zout over het vlees en laat dit 5 – 10 minuten liggen.
Bereiding van de entrecote van de BBQ
- Steek de BBQ aan en laat een gietijzeren skillet of een gietijzeren plaat mee verwarmen en laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 250 – 300 graden. Zorg dat het gietijzer ook deze temperatuur heeft.
- Als het gietijzer op temperatuur is dan gaan we de entrecote bakken.
- Giet voorzichtig een beetje zonnebloemolie op het gietijzer en leg hierin voorzichtig de entrecote.
- Bak hem aan beide kanten ongeveer 2 minuten per kant.
- Als de kern 52 graden is mag de entrecote van de BBQ en laat je hem rusten onder aluminiumfolie.
- Snijd hem in dunne plakken en bestrooi de entrecote met versgemalen peper.
- Eet smakelijk!
Notes
Bij dit recept nodig: