Hot dog with sauerkraut and onion relish

hot dog
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hotdog met zuurkool en uien relish

  • Author: jan aalvink

Description

Recept van Marco van Houten

@marcobbq.nl


Ingredients

Scale

4 hotdog broodjes

4 Bockworsten

250 gram Zuurkool

2 Uien

1 Teentje Knoflook

70 Gram Tomatenpuree

1 Eetlepel Suiker

50 Milliliter Rode Wijnazijn

50 Milliliter Water

Gladde Mosterd

Heinz Ketchup

Gebakken Uitjes


Instructions

Steek de BBQ aan en zorg voor een hete zone van ongeveer 200 graden.

We beginnen met de tomaten relish.

Pel en snijd de uien in halve ringen en snij de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie en bak de uien glazig in een gietijzeren pan. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en bak dit een aantal minuten mee, de tomatenpuree moet ontzuren.

Voeg nu de suiker, azijn en het water toe en laat de relish even indampen. Breng op smaak met de peper en zout.

Bereiding:

Grill de broodjes kort op het rooster van je BBQ.

Kerf met een klein scherp mesje de bockworsten iets in en grill ze een aantal minuten bruin op de hete BBQ.

Leg op de ene helft van het broodje de zuurkool en op de andere helft de tomaten relish. Nu kan de bockworst ertussen en klap het broodje dicht.

Spuit nu de mosterd en ketchup in strepen erop en strooi er als laatste nog de gebakken uien erover.

Eet smakelijk!


Sale!

BBQ American style

bavette

19,50
Sale!

BBQ American style

Pork neck s/b

9,5023,75
Sale!
21,99
Sale!

BBQ American style

spare ribs

11,99

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4036 reviews.