Horse meat hash

hachee dutch oven

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hachee van paardenvlees

  • Category: bbq
  • Cuisine: French

Ingredients

Scale
  • 1 kg paardenvlees (stooflappen), 2 kg uien, 50 g bloem, 60 g boter, 3 dl rode wijn, bouillon (groente- of runder-) zoveel als nodig is, 2 tl fijngehakte verse oregano (of 1 tl gedroogde), 2 tl fijngehakte verse tijm (of 1 tl gedroogde), 1 blik tomatenblokjes, versgemalen (zwarte) peper, zout, eventueel tomatenpuree

Instructions

  1. Snijd het vlees in niet te kleine dobbelstenen en bestrooi het naar smaak met peper en zout.
  2. Snijd de uien in flinke stukken.
  3. Verhit de boter en fruit hierin de uien. Voeg het vlees toe en bak het vlees-uienmengsel al roerend tot het aan alle kanten goudbruin is. Strooi de bloem erover en bak nog even, zodat de bloem goed opgenomen wordt.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe – als het tomatensap dik is kan het erbij, neem anders 2 eetlepels tomatenpuree – en de wijn. Aanvullen met bouillon tot het vlees net onder staat. Deksel op de pan doen en het vlees minimaal 3 uren laten sudderen, totdat het lekker mals en zacht is.

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4036 reviews.