Head tenderloin satay

satay head tenderloin

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
sate kophaas

Saté van kophaas

  • Author: jan aalvink

Description

Recept van Marco van Houten

@marcobbq.nl


Ingredients

· Kophaas

· 150 milliliter Ketjap Manis

· 25 milliliter gembersiroop

· 200 milliliter kokosmelk

· 25 gram palmsuiker

· 25 gram sambal

· 1 theelepel korianderpoeder

· 1 theelepel komijnzaad

· 0,5 theelepel laos

· 200 gram kokosmelk

· 100 milliliter water

· 30 milliliter ketjap manis

· 15 gram palmsuiker

· 2 theelepels sambal

· 150 gram pindakaas

· 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden

· 1 rode chilipeper, fijn gesneden


Instructions

Voorbereiding van de saté van de kophaas:

1. Meng voor de marinade de ketjap, gembersiroop, palmsuiker, sambal, korianderpoeder, komijnzaad en de laos met elkaar.

2. Snijd de kophaas in blokken van 2 x 2 cm en leg deze in een grote diepe kom

3. Voeg de marinade aan de kophaas toe en laat dit minimaal 4 uur marineren.

4. Haal na het marineren de kophaas uit de marinade en rijg ze aan een satéprikker, als je houten gebruikt laat deze wel even een uurtje weken.

5. Bewaar de marinade.

6. Verwarm een beetje olie in een saus pannetje en bak de knoflook en rode peper voorzichtig, deze mogen niet aanbranden.

7. Voeg de palmsuiker toe en laat deze langzaam smelten en licht karameliseren.

8. Blus het af met de kokosmelk en de ketjap.

9. Nu voeg je de sambal en de pindakaas toe en laat je dit rustig smelten en breng je dit langzaam aan de kook.

10. Laat de saus nog 10 minuutjes roerend door koken, je zal zien dat de saus dikker gaat worden.

Bereiding van de saté van de kophaas:

1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte en directe hitte zone. Gebruik een temperatuur van ongeveer 180 graden.

2. Leg de saté van de kophaas eerst boven het indirecte gedeelte en laat de kerntemperatuur langzaam stijgen.

3. Voordat je ze gaat afgrillen smeer je ze nog even in met de marinade en dan grill je ze af boven de hete kolen totdat de kern ongeveer 65 graden is.

4. Serveer de saté van de kophaas met je zelf gemaakte satésaus.

5. Eet smakelijk!


Sale!

BBQ American style

bavette

19,50
Sale!

BBQ American style

Picanha

19,5038,99
Sale!

BBQ American style

Pork belly

9,5028,50
Sale!

BBQ American style

sirloin steak

21,99

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4053 reviews.