Haunch of venison from the oven

reebout-oven
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
reebout-oven

Reebout uit de oven

  • Author: jan aalvink

Description

Heerlijk en eenvoudig recept voor de lekkerste reebout uit de oven


Ingredients

Scale
  • 1 reebout met bot
  • 200 g roomboter
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1 gesnipperd ui
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tenen knoflook
  • 3 dl rode wijn

Benodigdheden

  • 1 braadslee
  • 1 snijplank
  • 1 klein steelpannetje
  • aluminiumfolie
  • 1 oven op 220 graden voorverwarmd.

Instructions

1.Smelt de roomboter en olie en giet het hete mengsel over de reebout. Voeg de zout en peper toe. Plaats de reebout in de braadslede en in de voorverwarmde oven.

2. Keer na 10 minuten de bout om en leg de gesnipperde ui, tenen knoflook en de laurierblaadjes in de braadslee. Zet vervolgens de oven op 175 graden. Laat de reebout 50 minuten doorbraden en bedruip deze regelmatig met het braadvocht.

3. Haal de reebout uit de oven, bedek hem met aluminiumfolie en laat hem nog 20 minuten rusten. Giet het braadvocht met de ui, laurierblaadjes en knoflook in een steelpan. Voeg de rode wijn toe en kook het geheel tot de helft in.

4. Breng op smaak met peper en zout. Serveer deze jus bij de reebout.


Notes

Out of stock

Wild

roebout

44,95

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4282 reviews.