Ham from the BBQ

BBQ ham

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Beenham van de BBQ

  • Author: jan aalvink

Description

Beenham van de bbq

Marco van Houten

@marcovh_bbq


Ingredients

Scale

Ingrediënten:

1,5 Kilo Beenham

250 Gram Zeezout

2,5 Liter Water

2 Laurierblaadjes

1 Eetlepel Chilivlokken

1 Eetlepel Jeneverbessen

1 Eetlepel zwarte peper

1 Eetlepel karwijzaad

4 dikke plakken ontbijtspek

Rub voor varken.

Ik heb 2 verschillende gebruikt,1 voor binnen en 1 voor de buitenkant

1 Eetlepel Mosterd

3 Eetlepels Agave siroop

3 Eetlepels mosterd

Bindtouw

Injecteerspuit

Rookchunk, appel


Instructions

Rookchunk, appel

Voorbereiding: Meng 250 gram zeezout, Laurierblad, chilivlokken, jeneverbessen, zwarte peper en het karwijzaad met 500 Milliliter water en breng dit tegen de kook, laat het zeezout oplossen in het water. Vul een pan of een bak met de rest van het water en voeg de warme pekel bij het water. Vul je injecteerspuit met dit mengsel en spuit de beenham op een aantal plekken met de pekel. Leg vervolgens de beenham in het pekel bad en laat deze minimaal 24 uur in de koelkast pekelen.

Bereiden:

Haal de Beenham uit de pekel en spoel hem onder koud stromend water af. Snij de Beenham zo dat je hem kan openklappen, begin dus onderaan .

Als de beenham open gesneden leg je hierop de plakken ontbijtspek. Vervolgens strooi je een mooi laagje rub hierover heen. Rol de beenham om en bind hem vast met de je bindtouw. Als hij opgebonden is, snij je de lelijke uitstekende delen eraf, zodat je een mooie rechte beenham hebt.

Steek je BBQ aan, zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 110 – 130 graden. Leg een rookchunk op de hete kolen.

Leg nu de Beenham op de BBQ en sluit de deksel. Meng de Agave siroop met de Mosterd en smeer de beenham na een uur in met dit mengsel. Als de kerntemperatuur van de Beenham 65 graden is kan hij van de BBQ af. Laat hem nog even rusten onder aluminiumfolie. Eet smakelijk!


Sale!

BBQ American style

bavette

19,50
Sale!

BBQ American style

Picanha

19,5038,99
Sale!

BBQ American style

Pork belly

9,5028,50
Sale!

BBQ American style

sirloin steak

21,99

 

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4053 reviews.