Greek stifado

https://aalvink.nl/wp-admin/post-new.php?lang=nl#:~:text=BIJLAGEDETAILS-,stifado,-.jpg
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
griekse stifado

Griekse stifado

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Stifado, een heerlijk Grieks stoofpotje met rundvlees, zilveruitjes, tomaat en wijn.


Ingredients

Scale
  • 450 gr sucadelappen in blokjes
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 150 gr zilveruitjes
  • 50 ml rode wijn
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/2 kaneelstokje
  • 1/2 tl gemalen piment
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 tl oregano
  • 1 tl suiker
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie
  • vers gehakte peterselie

Instructions

  1. Haal de sucade een uurtje van tevoren uit de koelkast en bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en bak het vlees aan.
  3. Haal het vlees uit de pan en zet het even opzij.
  4. Fruit het gesnipperde uitje samen met de knoflook in 4 minuten aan, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  5. Voeg de tomatenpuree, piment, komijn en de oregano toe en bak een minuutje mee.
  6. Voeg de tomatenblokjes, de wijn, versgemalen zout en peper en suiker toe en laat het geheel 2 minuutjes zachtjes pruttelen.
  7. Voeg het vlees, de laurierblaadjes en het kaneelstokje toe en laat het geheel minimaal 2 uur stoven tot het vlees zacht begint te worden.
  8. Voeg de zilveruitjes toe en laat de Stifado nog minimaal 1,5 uur stoven tot het vlees en de ziveruitjes zacht zijn.
  9. Laat het inkoken als de saus te dun is.
  10. Bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie.

Notes

Bij dit recept nodig:

Beef

sucade

18,99

Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5265 reviews.