Griekse stifado
Description
Stifado, een heerlijk Grieks stoofpotje met rundvlees, zilveruitjes, tomaat en wijn.
Ingredients
- 450 gr sucadelappen in blokjes
- 200 gr tomatenblokjes
- 150 gr zilveruitjes
- 50 ml rode wijn
- 1 kleine ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 el tomatenpuree
- 2 laurierblaadjes
- 1/2 kaneelstokje
- 1/2 tl gemalen piment
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1 tl oregano
- 1 tl suiker
- versgemalen zout en peper
- olijfolie
- vers gehakte peterselie
Instructions
- Haal de sucade een uurtje van tevoren uit de koelkast en bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper.
- Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en bak het vlees aan.
- Haal het vlees uit de pan en zet het even opzij.
- Fruit het gesnipperde uitje samen met de knoflook in 4 minuten aan, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
- Voeg de tomatenpuree, piment, komijn en de oregano toe en bak een minuutje mee.
- Voeg de tomatenblokjes, de wijn, versgemalen zout en peper en suiker toe en laat het geheel 2 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Voeg het vlees, de laurierblaadjes en het kaneelstokje toe en laat het geheel minimaal 2 uur stoven tot het vlees zacht begint te worden.
- Voeg de zilveruitjes toe en laat de Stifado nog minimaal 1,5 uur stoven tot het vlees en de ziveruitjes zacht zijn.
- Laat het inkoken als de saus te dun is.
- Bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie.