
Frikandellen met kersen glacé
Ingredients
- 500 gram gehakt half om half
- 1 theelepel gemalen knoflook
- 1,5 theelepel gemalen paprikapoeder
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel komijn poeder
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 2 theelepels zwarte peper gemalen
- 1 theelepel zout
- 5 eetlepels CHERRY BEER POTION saus. Recept: PitmasterX zie hier het filmpje met het recept.
Benodigdheden: - Rooksnippers
- saus kwast
Instructions
- Meng het gehakt met de knoflook, paprikapoeder, mosterd, komijn, cayennepeper, zwarte peper en het zout.
- Verdeel het gehakt in 4 stukken en maak er dikke frikandellen van.
- Maak de cherry beer potions saus, check het filmpje.
Bereiding van de frikandellen met kersen glacé:
- Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte zone van 180 graden.
- Gooi wat rook snippers tussen de hete kolen en wacht tot deze gaan roken
- Leg de frikandellen voorzichtig op het rooster en sluit je deksel.
- Smeer de frikandellen in met de kersen glacé als de kerntemperatuur rond de 63 graden is.,
- Wacht tot de kern nu 74 graden is en haal ze van het rooster af.
- Eet smakelijk!
BBQ American style