Boerenkarbonades van de BBQ
Description
Een lekker recept van Marco van Houten
Ingredients
Ingrediënten:
· 150 gram Allbrine pekel
· 1,5 liter water
· 4 tenen knoflook (fijn gesneden)
· 1 theelepel gemberpoeder
· 1,5 theelepel kurkuma
· 1 theelepel uienpoeder
· 1 theelepel gemalen korianderpoeder
· 4 eetlepels zoete ketjap
· Peper en zout
· 2 eetlepels hoisinsaus
· 2 eetlepels honin
Instructions
Voorbereiding:
1. los 150 gram allbrine pekel op in 500 milliliter warm water, zorg dat al het zout is opgelost.
2. Voeg nu 1 liter koud water toe aan het pekel mengsel en zorg dat het op kamertemperatuur is.
3. Leg de dikke boerenkarbonades in de pekel en zet dit voor minimaal 24 uur in de koelkast
4. Meng de knoflook, gemberpoeder, kurkuma, uienpoeder, gemalen korianderpoeder, de ketjap en peper en zout met elkaar.
5. Spoel de karbonades met water af en dep ze droog
6. Smeer de karbonades in met het ketjap mengsel en laat dit nog voor minimaal 2 uur marineren.
Bereiding:
1. Steek de BBQ aan en zorg voor indirecte hitte van 150 graden ongeveer.
2. Haal de karbonades uit de marinade en let ze op het BBQ rooster. Steek de kerntemperatuurmeter in de karbonade en sluit de deksel
3. Als de karbonade een kerntemperatuur heeft van 65 graden mogen er vanaf en smeer je ze in met hoisinsaus en honing.
4. Maak je BBQ gereed om direct te grillen met een gietijzeren rooster. Zorg voor een temperatuur van 250 graden.
5. Grill nu om en om de boerenkarbonades en zorg voor mooie grill strepen op je vlees.