Eye of round van de bbq
Description
Heerljk recept weer van Marco van Houten
Ingredients
· 1 kilo Eye of Round
· Worcestersaus
· Handvol Platte Peterselie
· Eetlepel Verse Tijm
· Eetlepel Verse Oregano
· Takjes Verse Munt
· ½ Eetlepel Dille
· 2 Tenen Knoflook
· Olijfolie
· Peper en Zout
Instructions
- Smeer je vlees in met de worcestersaus en bestrooi hem met peper en zout.
- Doe de Peterselie, tijm, oregano, munt, dille en de knoflook in een blender en draai deze glad.
- Voeg langzaam de olijfolie toe tot er een groep papje ontstaat. Zorg dat je niet teveel olijfolie toevoegt.
- Steek de BBQ aan en laat deze flink heet worden.
- Als de BBQ op temperatuur is ga je het vlees rondom grillen. Zodat hij een mooie donkere korst krijgt. Laat het vlees in geen geval gaar worden. Kort grillen is prima!
- Laat de temperatuur nu zakken tot 150 graden van de BBQ en zorg voor indirecte hitte.
- Smeer de bovenkant van het vlees in met het kruidenmengsel en leg het stuk vlees als de BBQ op temperatuur is weer terug op de BBQ voeg eventueel een stukje rookhout toe.
- Als de kern is 48 graden is mag hij van de BBQ af en leg je hem weg onder aluminium folie voor 15 – 20 minuten. De kern zal nog iets oplopen.
- Snij hem in mooie plakken. Eet smakelijk!