Entrecote van het spit
- Prep Time: 10
- Cook Time: 45
- Total Time: 55 minutes
- Method: bbq
Description
Recept van Marco van houten
Ingredients
- 1 dikke entrecote
- 2 takjes rozemarijn, fijn gesneden
- 1 teentje knoflook, fijn gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
Benodigdheden - aluminiumfolie
- eventueel een spit
- blokje rookhout
- Bindtouw
Instructions
Voorbereiding:
- Snij het vet van de entrecote in, zorg hierbij dat je het vlees niet raak.
- Bind het bindtouw om de dunne zijde van het vlees en trek het aan. Je krijg nu een ronde entrecote. Dit zorgt voor een betere en gelijkmatige garing.
- Smeer de entrecote in met olijfolie en rol hem door de rozemarijn en knoflook.
- Ik gebruikte een spit, die kan ja gebruiken voor een fantastische garing. Natuurlijk kan je de entrecote ook op de grill bereiden.
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 160 graden.
- Leg een blokje rookhout tussen de gloeiende kolen.
- Hang het spit met de entrecote in de BBQ of leg de entrecote op het rooster en steek een kerntemperatuurmeter in het vlees.
- Wanneer de kern van de entrecote 52 graden is mag hij van de BBQ, laat de entrecote nu even rusten onder aluminium folie.
- Eet smakelijk.
Offer