Entrana with Chimichurric

entrana with chimichurri
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
entrana met chimichurri

Entrana met Chimichurri

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Recept van Marco van Houten


Ingredients

Scale

1 Kilo Entrana of Bavette

100 Milliliter Olijfolie

1 Bos Platte Peterselie

1 Bos Koriander

1 Teen Knoflook

1 Rode Peper

50 Milliliter Rode Wijn Azijn

Grof Zeezout Peper


Instructions

  1. Maal de helft van de Peterselie, Koriander, Knoflook, Rode Peper fijn in de keukenmachine, voeg de helft van de Rode Wijn Azijn en de helft van de Olijfolie toe. Nu heb je chimichurri marinade.
  2. Doe de Entrana in een grote ziplock zak en voeg je chimichurri marinade toe en laat deze voor minstens 4 uur marineren.
  3. Snij nu de andere helft van de Peterselie, Koriander, Knoflook, Rode peper erg fijn met een scherp mes. Voeg de andere helft van de Rode Wijn Azijn toe en de andere helft van de olijfolie. Breng op smaak met grof zeezout en de peper. Dit is de chimichurri die je serveert bij het vlees.

Grillen:

  1. Steek de BBQ aan en maak hem gereed voor direct grillen. Laat de temperatuur naar de 250 graden gaan.
  2. Haal de Entrana uit de ziplock zak en veeg de marinade van het vlees, Als je er teveel marinade op laat zitten verbrand dit en dit is niet lekker.
  3. Leg de Entrana op de grill van je BBQ en grill deze 3 – 5 minuten per kant. Houd de kerntemperatuur in de gaten. Bij 48 graden mag hij van de BBQ af.
  4. Laat hem even rusten onder aluminium folie, hij zal nu nog een beetje doorgaren naar de 52 – 53 graden. Snij hem daarna in mooie dunne plakjes tegen de draad in.
  5. Serveer de Entrana met gegrilde groenten en de chimichurri.

EET SMAKELIJK!


Leave a Reply

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5085 reviews.